Capital.com review en ervaringen 2024 - Tradewinst (2024)

In deze persoonlijke Capital.com review deel ik mijn ervaringen met deze relatief nieuwe broker. Capital.com kwam op mijn radar tijdens de uitreiking van de Shares Awards, waar Capital ervandoor ging met de eerste prijs voor beste trading platform.

Daar word je als trader natuurlijk nieuwsgierig van, dus hoogste tijd dus voor een uitgebreide Capital.com review!

UPDATE 2023!
Helaas heeft deze broker een aantal wijzigingen doorgevoerd, waardoor ze niet langer de beste keus zijn. De links in deze review zijn vervangen door mijn huidige favoriete broker.

Inhoudsopgave

  • 1 Is Capital.com betrouwbaar?
  • 2 Wat kun je allemaal traden bij Capital.com?
  • 3 Wat is de minimale storting bij Capital.com?
  • 4 Geld opnemen bij Capital.com
  • 5 Overige kosten en fees
  • 6 Review van het Capital.com handelsplatform en de AI
  • 7 Mobiel traden en beleggen met de Capital.com app
  • 8 Educatie en training voor traders en beleggers
  • 9 Hoe zit het met de klantenservice van Capital.com?
  • 10 Voordelen van Capital.com
  • 11 Nadelen
  • 12 Conclusie Capital.com review: Moet jij een account openen?

Capital.com zag het levenslicht in 2016 en is daarmee een relatief jonge broker, maar in die korte tijd hebben ze veel prijzen gewonnen en een mooi track record opgebouwd. Wat feitjes over deze broker:

  • Award voor meest transparante broker
  • Prijs voor meest innovatieve broker met de beste trading features
  • 500.000 actieve klanten
  • $530 miljard trading volume
  • $26 miljoen aan aan opnames elke maand!

De missie van Capital.com is om de wereld van trading voor iedereen toegankelijk te maken en dat lijkt aardig te lukken. Ze hebben een gebruiksvriendelijk handelsplatform gebouwd met krachtige AI functies (kom ik straks op terug), waarvan ik vind dat elke trader ze zou moeten uitproberen.

Maak alvast even een gratis demo accountje aan, zodat je kunt meekijken tijdens deze Capital.com review. Emailadres invullen is voldoende om toegang te krijgen.

Open Pepperstone account

75.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Is Capital.com betrouwbaar?

Dit is altijd de hamvraag als het om brokers gaat. Je maakt je zuurverdiende centjes natuurlijk niet zomaar over. Of een broker betrouwbaar is heeft vooral te maken met de regulatie en ik was blij verrast dat Capital.com niet alleen gereguleerd is op Cyprus (waar heel veel Europese brokers zitten), maar ook in Engeland door de FCA, in Australië via de ASIC en de FSA.

Ik bedoel, Cyprus is leuk en ik snap dat je daar als bedrijf misschien een mooi belastingvoordeel hebt, maar als het om reguleringen gaat vind ik de FCA toch een stuk waardevoller. Zij stellen zeer strenge regels waar de broker aan moet voldoen en dat is voor ons als traders een geruststellende gedachte.

Hieronder de links naar de belangrijkste vergunningen:

Deze regulators hebben een klachtencommissie voor geschillen en waarborgfondsen, die jou uitbetalen als er iets mis zou gaan met de broker.

Qua regulering zit het dus wel snor, dus een pluspunt in deze Capital.com review!

Het geld van de klanten staat op aparte rekeningen die losstaan van de bedrijfsrekeningen, zoals het hoort. Er is de zogenaamde negative balance protection, wat betekent dat je nooit in de min kunt komen te staan op je account. En tot slot is Capital.com volledig compliant met de PCI standaard, waardoor jouw data encrypted is en dus beschermd.

Het enige minpuntje wat je aan de betrouwbaarheid zou kunnen hangen, is dat Capital.com nog niet zo oud is als sommige andere brokers. Maar gezien de reputatie die ze in korte tijd hebben opgebouwd en de uitstekende regulering, durf ik te zeggen dat Capital.com betrouwbaar is. Deze broker pakt het serieus aan en heeft echt een lange termijn visie.

Wat kun je allemaal traden bij Capital.com?

Traders zullen hun vingers aflikken bij het enorme aanbod van Capital.com. Je kunt kiezen uit 3700+ (CFD’s) en er komen steeds nieuwe markten bij. Zelfs de bekende ETF’s zijn te traden.

  • Indices CFD’s zoals de DAX, S&P 500 en onze eigen AEX
  • Forex CFD’s (met opvallend lage spreads!)
  • Grondstoffen CFD’s zoals goud en olie, maar ook koffie en cacao
  • Crypto CFD’s (selectie is nog klein, maar bizar veel fiat pairs voor BTC en ETH!)
  • Aandelen CFD’s, meer dan 2000 met concurrerende spreads
  • Update: Capital.com bied nu ook commissievrije handel aan in “echte” aandelen

Wat ik persoonlijk tof vind is dat ze een aantal thema indexen aanbieden. Zo is er de crypto index (CFD), waarmee je kunt speculeren op de gehele cryptomarkt in plaats van losse munten. Er is een wiet index voor de verschillende cannabis aandelen en zelfs een Corona anti virus index, met daarin de belangrijkste anti virus aandelen. Lekker actueel!

Update: Yes! Capital.com biedt nu ook investeren in aandelen aan. Hierbij koop je dus de onderliggende waarden in plaats van een CFD.

Wat is de minimale storting bij Capital.com?

De minimale storting bij Capital.com is €20 voor alle betalingsmogelijkheden behalve bankoverschrijving. Voor wire transfers is de minimale storting namelijk €250.

Dus als je met iDeal geld overmaakt is het minimum €20.

Een greep uit de betalingsmogelijkheden:

  • iDeal
  • Creditcard
  • Neteller
  • Apple Pay
  • Sofort
  • Bankoverschrijving

Geld opnemen bij Capital.com

Zoals bij de meeste gereguleerde brokers kun je alleen geld opnemen bij Capital.com via de manier waarop je ook hebt gestort. Dus heb je met iDeal overgemaakt, dan kun jij je winst alleen opnemen naar de bankrekening waarmee je hebt overgemaakt.

Dit doet men vooral om witwassen tegen te gaan. Mocht je van bankrekening wisselen, dan zul je eerst je rekeningnummer moeten wijzigen en opnieuw moeten verifiëren voor je weer geld op kunt nemen.

Geld opnemen is trouwens gratis en bij mijn test opname stond mijn geld na 3 werkdagen weer op mijn rekening. Keurig!

Overige kosten en fees

Aan geld opnemen en storten zitten geen kosten verbonden. Er zijn dus geen withdrawal en deposit fees. Verder rekent Capital.com ook geen comissies. De enige kosten die je maakt zijn de spreads (die concurrerend zijn!) en de eventuele overnight fee, voor posities die je langer dan een dag wil vasthouden.

Met die overnight fee’s zijn ze overigens een van de goedkoopste. Goedkoper dan bijvoorbeeld Plus500. Dus als jij een swing trader bent die trades vaak langer dan een dag open laat staan, kan het voordelig zijn om te switchen.

Review van het Capital.com handelsplatform en de AI

Werken met het handelsplatform was tijdens het maken van deze Capital.com review een van mijn meest verrassende ervaringen sinds lange tijd. Wat het handelsplatform van Capital.com anders maakt dan die van andere kwalitatief sterke brokers, is de AI aangedreven technologie.

Ik wil het niet te technisch maken, maar deze kunstmatige intelligentie (AI) analyseert het gedrag van traders en probeert op basis van die data meer inzicht te geven. Het platform is uitgerust met een feedback mechanisme genaamd emotional quotient (eQ). Het systeem gebruikt kunstmatige intelligentie om 25 zogenaamde behavioural biases (zeg maar gedragspatronen) bloot te leggen, die er vaak voor zorgen dat traders slechte en irrationele beslissingen nemen.

Capital.com review en ervaringen 2024 - Tradewinst (4)

Dat is natuurlijk super tof, want emotie is de grootste vijand van traders en beleggers!

Na het identificeren van die patronen in jouw trading gedrag, geeft eQ jou gepersonaliseerde feedback en inzichten na iedere trade. Ik ben er nog mee aan het testen, maar ik ben er enorm enthousiast over. In mijn video cursus besteed ik hier veel aandacht aan en dit is in potentie een prachtige aanvulling op je trading journal.

Met dit soort innovatieve features onderscheidt Capital.com zich echt in de markt en geven ze iedere trader eigenlijk een persoonlijke coach.

Nieuwsgierig naar deze functie? Probeer het gratis uit op een demo account.

Open Pepperstone account

75.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Als we naar het platform zelf kijken en de grafieken, dan zie je dat Capital.com gebruik maakt van dezelfde engine als TradingView. Uiteraard in een eigen jasje en met minder functies, maar het voelt vertrouwd.

Alle basis indicatoren en tekentools zijn aanwezig en het invoeren van orders werkt intuïtief. Ook hier vind ik stiekem dat ze het beter doen dan Plus500. Het is misschien een klein dingetje, maar ik ben heel blij met de mogelijkheid om je stop loss en take profit levels naar boven en beneden te slepen!

Ik kan natuurlijk het hele platform bij langsgaan, maar deze video legt kort uit hoe het allemaal werkt.

Mobiel traden en beleggen met de Capital.com app

Met de mobiele app van het handelsplatform heb je de markt letterlijk in je broekzak. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en werkt als een trein. Alles gaat super smooth en je kunt echt zien dat ze hier aandacht aan hebben besteed. Andere brokers kunnen hier wat mij betreft nog wat van leren.

Ook het maken van een account en het aanmeld proces is geoptimaliseerd voor mobiel. Je kunt dus alle stappen doorlopen op je telefoon en gelijk aan de slag.

Educatie en training voor traders en beleggers

Ik zie steeds vaker dat brokers naast hun handelsplatform ook een educatief platform aanbieden. Bij Capital.com hebben ze dit erg leuk gedaan en het opleiden van hun klanten is onderdeel van hun missie.

Momenteel bieden ze het volgende:

  • Gratis online cursussen voor klanten
  • Complete begrippenlijst voor trading termen
  • Webinars
  • Markt updates
  • Handleidingen voor strategieën

Verder hebben ze in 2018 de gratis educatie app Investmate gelanceerd. Hiermee kun je op je gemak via je telefoon online trading cursussen volgen. Je kunt kiezen uit zes doelen en zes manieren om deze doelen te behalen.

Investmate heeft 30 korte cursussen waar je uit kunt kiezen. Voor de ervaren trader zal het allemaal wat basic zijn, maar voor beginners is dit echt een leuke app. Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Tot slot is er Capital.com TV. Een YouTube kanaal met markt updates en tutorials. Dit kanaal wordt fanatiek bijgehouden en ik check zelf ook regelmatig de nieuwe video’s.

Hoe zit het met de klantenservice van Capital.com?

Als je meer reviews van mij hebt gelezen, dan weet je dat ik klantenservice mega belangrijk vind. Het gaat om geld en als er ergens iets misgaat of ik heb hulp nodig dan moet ik direct contact kunnen maken. Het liefst via een live chat of telefoon.

Daarnaast moet het personeel deskundig zijn en mij ook daadwerkelijk kunnen helpen als ik een issue heb. Daarom test ik altijd de support afdeling en ook deze keer weeg ik dat zwaar mee in mijn Capital.com ervaringen.

Oké hou je vast…

Capital.com is 24/7 bereikbaar via:

  • Telefoon
  • Email
  • Live chat
  • Facebook messenger
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Viber

Via ieder kanaal kreeg ik binnen enkele minuten een deskundige helpdesk medewerker te pakken die antwoord had op al mijn vragen. Bij de live chat was dit zelf binnen enkele seconden.

Er is tot nu toe nog geen enkele broker geweest die hier een 10 op gescoord heeft, maar eentje moet de eerste zijn!

Capital.com review en ervaringen 2024 - Tradewinst (9)

Zwaar pluspunt en daarmee zijn we ook bijna aan het einde gekomen van mijn Capital.com review. Uiteraard zet ik de voor- en nadelen nog even op een rij en sluit ik af met mijn conclusie.

Voordelen van Capital.com

  • Trading ervaring van wereldklasse
  • Toegang tot de alle bekende markten en assets via CFD’s
  • Update: nu ook investeren in “echte” aandelen zonder commissie!
  • Geen commissies, lage spreads en overnight premies
  • Alle risk management tools die je nodig hebt
  • Krachtige charts en indicators op een heerlijk platform
  • Goed gereguleerd (FCA!) en hoge veiligheidsstandaard
  • Platform in 28 talen waaronder Nederlands
  • Lage eerste storting via iDeal
  • Sterk in educatie met cursussen en handleidingen
  • Beste klantenservice die ik tot nu toe heb meegemaakt

Nadelen

  • Niet alle assets zijn beschikbaar in demo accounts
  • Niet beschikbaar in België en de VS

Conclusie Capital.com review: Moet jij een account openen?

Het succes van een trader of belegger heeft in de basis niets te maken met bij welke broker hij zit. Maar het kiezen van de juiste broker kan je wel op weg helpen en de condities verbeteren, waardoor je een betere trader wordt of je kosten verlaagd.

Traders die nu bijvoorbeeld bij eToro of Plus500 zitten, zou ik sowieso aanraden een demo account te openen om te kijken of je goedkoper uit bent. Hierbij klop je een maand lang alle trades die je bij je huidige broker maakt ook in bij Capital.com. Zo kun je een mooie vergelijking maken.

Er is geen one size fits all als het om brokers gaat, dus het blijft een persoonlijke keuze. Waar hecht jij waarde aan en wat vind jij belangrijk? Als je het mij vraagt is Capital.com hard op weg om de markt te veroveren en zijn ze zeker de moeite waard om uit te proberen.

Open Pepperstone account

75.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Stel hieronder gerust je vragen naar aanleiding van deze review en deel jouw Capital.com ervaringen.

Capital.com review en ervaringen 2024 - Tradewinst (2024)

FAQs

Is Capital.com real or fake? ›

Capital.com is not a scam

Signing up with a fraudulent broker can easily result in you losing your money. The monetary loss can set back your investment plans by years. You can rest assured, Capital.com is considered reliable as it has multiple top-tier regulation, including FCA in the UK and ASIC in Australia.

Is Capital a legit trading platform? ›

Capital.com is a legit brokerage. It has group entities that are authorized and regulated locally by authorities like the top-tier FCA and ASIC. On the negative side, it does not have a banking license and publishes no financial information.

Is Capital a good trading app? ›

Overall, the Capital.com web platform is a great choice for nearly all types of traders, balancing ease of use with a variety of rich features. It ranks closely behind platform offerings from the best forex brokers in this category.

What is the minimum withdrawal from Capital Com? ›

Whatever methods you use, you may only withdraw money to bank accounts, cards or wallets that are in your name. At Capital.com, the minimum amount you can withdraw is $50 or its equivalent in a different currency. If you have less than $50 or its equivalent on your account, you may withdraw only the entire amount.

Can you lose money on capital com? ›

Capital.com implements negative balance protection for retail clients, so trading losses can never exceed the funds on the account. If you want to maintain a position after a margin call, you'll be able to deposit more funds to cover your margin requirement and prevent your trade from being closed.

How long does it take to withdraw money from Capital Com? ›

98.5% of withdrawals are processed within 24 hours, according to our internal server data from 2024.

What is the trading fee for Capital Com? ›

Capital.com's daily fee is 0.01096%. So to hold a long position overnight you would pay 0.13301% – the basis adjustment plus our fee – of your exposure, which is £13.51. To hold a short position, you would receive 0.11109% – the basis adjustment minus our fee – of your exposure, which is £11.29.

Which is the most trusted trading platform? ›

Here is a summary of their brokerage charges.
  • 10 Best Trading Platforms in India.
  • Paytm Money. ...
  • Zerodha Trading Platform. ...
  • Angel One Trading Platform. ...
  • ICICI Direct Trading Platform. ...
  • Groww Trading Platform. ...
  • Motilal Oswal Trading Platform. ...
  • Sharekhan Trading Platform.
Jun 26, 2024

Is Capital Com good for investing? ›

Capital.com has Low transaction costs and a minimum deposit of $20. Account opening at Capital.com takes 1 day. Capital.com is a legit and trusted broker. Browse the Best brokers for beginners for some great alternatives.

What is the most trustworthy trading app? ›

  • Angel One App. ...
  • Upstox Pro Trading app. ...
  • Groww App. ...
  • 5paisa App. ...
  • ICICI Direct App. ...
  • Edelweiss App. ...
  • FYERS App. FYERS is one of the best trading platforms in India. ...
  • AliceBlue App. The AliceBlue Trading application has one of the lowest brokerage charges in the share market industry.

What is the best app to make money trading? ›

List of The Top 10 Trading Apps in India
NamesTop FeaturesFees (Per Trade)
Zerodha KiteHas all the stock trading optionsRs.20
Angel OneBuying and selling of stocks is fasterRs.20
Upstox AppBest for instant investingRs.20
Groww AppPerfect for Beginners0.05% or Rs. 20, whichever is lower
6 more rows

Is Capital.com trustworthy? ›

Is my money safe with Capital.com? Yes, as Capital.com is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (FCA), under Capital Com (UK) Limited (“CCUK”) registration number 793714. However, like with all investing you could lose money if your investments don't perform as well as hoped.

Does Capital Com charge a fee for withdrawals? ›

Capital.com never charges fees for deposits or withdrawals. Our charge for executing your trade is the spread, the difference between the buy and sell price.

Is Capital.com regulated? ›

FCA Regulation: Key Details

Capital.com is authorized and regulated by the FCA under registration number 793714, which allows them to offer their services to clients in the UK and other EEA countries.

Is Capital University fake or real? ›

Capital University , Koderma , Jharkhand is recognized by the UGC - University Grants Commission under Section - 2(f) of the UGC Act, 1956.

Is capital account real? ›

Capital account is the account of a natural person, i.e. an account of person who is alive. Hence, it can be classified as a personal account.

Why should I use capital com? ›

There are no hidden fees with Capital.com. We never charge fees for deposits or withdrawals. Our charge for executing your trade is the spread, the difference between the buy and sell price. Every time you hold a trade open overnight, your position will be subject to an interest fee.

Is capital accounts a real company? ›

Overview. Capital Accounts specializes in the collection and successful resolution of overdue accounts. The company reports consumer data to all three national credit bureaus.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5979

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.